20 відсотків їжі та алкоголю, на польських прилавках, це підробки

Дедалі більше харчових продуктів підробляють під відомі бренди, вони містять інгредієнти інші, ніж на ярликах, або виготовляються на незаконних заводах. Як повідомляє Польське радіо у 2017 році поляки витратили на підроблені харчові продукти 43,7 млрд злотих, що на 2,4 млрд більше, ніж у попередньому році.

За оцінками Польської федерації виробників харчових продуктів, уже 20 відсотків їжі, яку купують поляки, походить із тіньової зони.

Найбільше підробок, як вказують інспектори, є серед м’ясних, делікатесних, хлібобулочних та кондитерських виробів. Ці сектори харчової промисловості дуже фрагментовані, а також легко продають свою продукцію.

Спиртова промисловість також бореться з підробками. Спеціалісти оцінюють чорний ринок алкогольних напоїв на приблизно 20 відсотків законного продажу.

На думку багатьох експертів, збільшення важливості тіньової економіки загрожує динамічному розвиткові експорту польських харчів. У 2017 році його вартість перевищила 27 мільярдів євро. Роком раніше було 24 мільярди євро.

Підробки можуть зіпсувати репутацію Польщі на зовнішніх ринках. Це реальна загроза – вказують фахівці.

Фото ілюстративне /ua.depositphotos.com/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 коментарів

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

Ви можете відправити нам по електронній пошті ваше запитаня, і ми зв'яжемося з вами, як можна швидше.

Sending

Увійдіть за допомогою облікових даних

or    

Забули свої дані?

Create Account

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: