fbpx

Володимир Зеленський склав присягу та заявив про перші кроки


Володимир Зеленський склав присягу Президента України на вірність українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради. Текст присяги Зеленський зачитав, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє. Після цього голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук вручила Зеленському посвідчення Президента України. А голова Конституційного суду Наталія Шаптала вручила знак Президента, булаву та гербову печатку.

У своїй інавгураційній промові новий гарант заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання. “Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання”, – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також: За допомогою Польщі в Україні відкрили ще одне модульне містечко

Щоправда, після цього, за повідомленням Укрінформ, новий Президент дав Верховній Раді два місяці на звільнення голови Служби безпеки України, міністра оборони України та Генерального прокурора України.

Читайте також: ВРУ прийняла закон про списання кредитів особам, авто чи квартири яких знищені через війну

“Я дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, закон про багатостраждальний виборчий кодекс, і зробіть, будь ласка, відкриті списки, а також я прошу вас звільнити з посад голову Служби безпеки України, Генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці”, – сказав Зеленський. До слова Степан Полторак уже подав у відставку з посади міністра оборони.

Окрім того, Володимир Зеленський заявив про готовність надати громадянство тим закордонним українцям, які висловлять бажання приїхати в Україну. “Сьогодні я звертаюся до всіх українців в світі — нас 65 млн. Нас 65 мільйонів – тих, кого народила українська земля. Українці в Європі та Азії, Північній та Південній Америці, в Австралії та Африці. Я звертаюся до всіх українців на планеті — ви нам дуже потрібні, усі, хто готовий будувати нову, успішну та сильну країну, я з радістю надам українське громадянство. Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому, ми чекаємо на вас. Сувенірів з-за кордону не потрібно, привезіть нам свої знання, досвід і ментальні цінності”, – сказав Зеленський.


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account