fbpx

Український демографічний вибух у Польщі


За чотири травневих дні до консульського відділу Посольства України у Варшаві звернулися батьки 60 новонароджених українців у Польщі. Про це йдеться у звіті Посольства України в Польщі на офіційній сторінці дипломатичної установи в мережі Facebook. Українські дипломати зокрема наголосили: “З 13 по 17 травня 2019 р. на звернення батьків до консульського відділу Посольства України у Варшаві аж 60 новонароджених у Польщі діток зареєстровано громадянами України!!!”

„Вітаємо батьків з достойним громадянським рішенням, а весь наш український народ – з поповненням!” – написано на сторінці й з інтригою зазначено #Далібуде.

Читайте також: Оренда віртуально офісу у Варшаві або Гданську

До слова, у 2017 році у Польщі народилося 1590 українців. Це майже у 40 разів більше, ніж 10 років тому, і на 65 відсотків більше, ніж роком раніше. Статистики народжень минулого року віднайти не вдалося. Щоправда, ми розповідали, що приблизно 200 українських новонароджених зареєструвало у 2018 році Управління цивільного стану у Кракові. Це наполовину більше, ніж у 2017 році.

Читайте також: Стрімкий ріст цін на яйця в Польщі та чи можливий дефіцит цього продукту? Знаємо відповідь

Тим часом у Кракові полька народила шестеро дітей – чотирьох дівчаток і двох хлопчиків. Як зауважили під час прес-конференції лікарі, це перший такий випадок в Польщі. За інформацією лікарів, діти народилися на 29-му тижні вагітності завдяки кесаревому розтину. Вони і мати здорові. Діти, кожне вагою до одного кілограма, перебувають зараз в інкубаторах.

Фото ілюстративне


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account