fbpx

Заборонити подвійне оподаткування заробітчан, повернути пільги їхнім родинам, а перекази в Україну визнати інвестиціями — петиція до Президента


На офіційному інтернет-представництві Президента України в середу 22 травня з’явилася електронна петиція за номером №22/053386-еп. Автором звернення до гаранта став Слєпньов Олексій Леонідович. Серед іншого він просить заборонити подвійне оподаткування Українців які працюють за кордоном, повернути пільги родинам заробітчан, а кошти які заробітчани переказують до України, визнати інвестиціями.

“Звертаюся до Вас, як представник багатомільйонної спільноти Українських заробітчан. Як Вам відомо, дуже велика частина Українців вимушена тимчасово жити та працювати за межами нашої держави. Мільярди доларів, щомісяця надходять від заробітчан до України. Ми маємо повне право на повагу та розуміння. Тому спільнота Українських заробітчан, вимагає від Вас, як гаранта додержання конституції наступне:
– Заборонити подвійне оподаткування Українців які працюють за кордоном.
– Повернути пільги родинам заробітчан.
– Кошти які заробітчани переказують до України, визнати інвестиціями.
Сподіваюсь на Вашу підтримку та співпрацю.
З повагою Олексій Слєпньов та спільнота заробітчан України” – сказано в тексті електронної петиції.

Читайте також: Український Уряд ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

Аби петиція потрапила на розгляд до Президента під нею має підписатися щонайменше 25 тисяч осіб. Для того аби це зробити потрібно пройти на сайті процес авторизації. До завершення голосування залишилося 92 дні, а на момент підготовки матеріалу налічувалося 58 підписів.

Читайте також: У Познані організували курси по вивченню польської мови для літніх українців

петиція за номером №22/053386-еп

Водночас варто зазначити, що на сьогодні українці можуть працювати та не переживати за подвійне оподаткування в майже 75 країнах світу. Перелік усіх цих країн можна побачити на сайті ДФС, зокрема у листі ДФС України від 02.01.2018 “Щодо міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування”.

Не зрозуміло також які пільги мали родини заробітчан, що були відібрані. І як звання “почесний інвестор” вплине на добробут тих самих родин. Однак петиція існує, а от чи потрапить на розгляд Президента залежить від кількості підписантів.

Фото ілюстративне


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account