fbpx

“Ремінь або розтин” – українців привчатимуть до пасків безпеки через шок


В Україні стартував інформаційний проект “Ремінь або розтин”, розроблений у рамках кампанії “За безпечні дороги” у співпраці з агентством Agama Communications за підтримки Міністерства інформаційної політики.

Про це повідомила заступник директора Центру демократії та верховенства права, координатор кампанії “За безпечні дороги” Олеся Холопік, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Незабаром розмитнення авто стане доступним в додатку Дія

“Ми хочемо привернути увагу до проблеми низького рівня користування ременем безпеки водіями та пасажирами. Наша ціль – спонукати водіїв та пасажирів пристібатися, бо від цього залежать їхні життя”, – наголосила Олеся Холопік.

Читайте також: Дозволено пересилати паспорти та інші особисті документи територію України та за її межі

За її словами, соціальна реклама наголошує на смертельних наслідках автокатастроф, пропонуючи людям альтернативу – синець від ременя в ДТП чи слід від ножа паталогоанатома. Адже, за даними ВООЗ, у половині випадків ремінь у смертельній аварії міг би врятувати життя, а в Україні не пристібається 77% водіїв.

Соціальна реклама зі слоганом “Ремінь, або розтин” з’явилася на 180 білбордах у Києві, а також на автошляхах більшості областей. Вона має на меті привернути увагу до смертельних наслідків автокатастроф для непристебнутих водіїв та пасажирів.

“Ми розуміємо, щоб змінити поведінку водіїв та пасажирів, потрібно докласти чимало зусиль, працюючи над питанням відповідальності за ігнорування цього обов’язкового правила. Нагадаю, сьогодні штраф за непристебнутий пасок – лише 51 грн. А також треба проводити такого рівня інформаційні та просвітницькі кампанії”, – зазначила координатор кампанії “За безпечні дороги”.


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account