fbpx

Українця і трьох турків звинувачено у незаконному перевезенні мігрантів Польщею


Обвинувальний акт проти членів міжнародної організованої злочинної групи, яка займалася незаконним переправленням осіб з арабських держав у країни Західної Європи, скерувала до суду Прикордонна служба Польщі. Слідство стало результатом виявлення контрабанди людей у лютому минулого року на опольському відрізку автостради A4.

Читайте також: Wizzair та Ryanair скасовує рейси з Польщі. Названо причину

Як повідомила Польське радіо, речниця Сілезького відділу Прикордонної служби майор Катажина Вальчак, серед обвинувачених є громадяни Туреччини та України. За словами правоохоронців, група незаконно переправила з балканських держав у країни Європейського Союзу кількадесят мігрантів з Сирії, Туреччини та Іраку.

Слідство було відкрито після того, як у лютому минулого року співробітники Прикордонної служби з міста Ополє та Руди Сілезької затримали на опольському відрізку автостради A4 13 іммігрантів, котрі незаконно перебували у Польщі. Вони подорожували у причепі турецької вантажівки, водієм якої був громадянин Туреччини – один з членів злочинної групи.

Читайте також: Управління поліції оприлюднило кількість загиблих на дорогах Польщі у 2023 році

Обвинувальний акт скеровано проти трьох громадян Туреччини та одного громадянина України, які організували іноземцям перетин державного кордону всупереч законодавству.

Читайте також: Як будуть працювати магазини в Польщі у неділю 24 березня?

Іншим обвинуваченим (громадянам Сирії, Туреччини та Іраку) висунуто звинувачення у незаконному перетині державного кордону. Як встановило слідство, група незаконно переправила у причепі вантажівки з балканських країн у країни ЄС кількадесят іммігрантів з Сирії, Туреччини та Іраку. Мігранти платили за подорож турецьким водіям від 4 до 6 тис. євро за особу.

Обвинуваченим в організації злочинного переправлення людей загрожує до 8 років позбавлення волі.

21 лютого 2017 року співробітники Прикордонної та Митної служби в Опольському воєводстві провели контроль двох вантажівок з турецькою реєстрацією. У вантажі одного з транспортних засобів перебувало 13 іноземців. Їх доставили у Прикордонну службу в місті Ополє, затримано теж двох водіїв.

Крім водіїв з Туреччини, семеро затриманих були громадянами Сирії, троє Іраку і троє Туреччини. Серед них були три жінки, п’ятеро чоловіків, троє підлітків і двоє дітей. Жодна з цих осіб не мала документів, що підтверджує їхню особу або громадянство.

Турецькі вантажівки перевозили автомобільні частини. Вони в’їхали на територію Польщі через кордон з Чехією і прямували у Швецію.

Фото ілюстративне /wiadomosci.wp.pl/


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account