fbpx

За перекриття траси Львів-Краковець протестувальникам доведеться відповісти


Яворівський відділ поліції розпочав досудове розслідування за ч. 1 ст. 279 Кримінального Кодексу України через блокування дороги, яке порушило нормальну роботу транспорту, – про це йдеться у повідомленні прокуратури Львівщини. Таке правопорушення карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: 25-річна українка організувала в Гданську “цех” підробки документів

Нагадаємо, 10 січня неподалік населеного пункту Роснівка Яворівського району мітингувальники перекрили рух на дорозі міжнародного значення «Львів-Краковець». Акція тривала з 10:00 до 14:30. Мітингувальники виступали проти змін до Податкового кодексу, які набули чинності з початку року.

Змінами до Податкового кодексу передбачено, що без мита в Україну можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в’їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ж норма про 72 години не буде дотримана (тобто якщо перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна завезти лише товар на суму до 50 євро.

Читайте також: “Житло на старт”. Коли в Польщі буде доступна нова житлова програма?

«Встановлено, що близько 40 осіб перекривали дорогу шляхом безперервного руху пішохідним переходом, таким чином блокуючи рух транспортних засобів у обидві сторони. Органом досудового розслідування встановлені усі учасники акції», – наголошують у прокуратурі Львівщини.

Читайте також: Україна буде повертати до Польщі правопорушників які виїхали на батьківщіну

На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, з метою встановлення усіх обставин вчиненого правопорушення. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо також, що 10 січня мітингувальники перекрили дороги ще й до пунктів пропуску «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне», що на Львівщині, а на Волині протестувальники перекрили дорогу до пункту пропуску у Ягодині.

Фото /zahid.net/


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account