fbpx

Карта фоторадарів на дорогах Європи: де їх найбільше


Водії Польщі доволі часто нарікають на занадто велику кількість фоторадарів на дорогах країни. Та чи їхні претензії насправді обґрунтовані й чи в інших країнах ситуація не гірша? Відповідь на ці питання надає сайт Forsal.pl ґрунтуючись на аналізі проведеному Yanosik.

Читайте також: 25-річна українка організувала в Гданську “цех” підробки документів

Експерти системи Yanosik проінспектували дороги Європи та склали рапорт стосовно кількості радарів і навіть їхньої щільності в країнах Європи.

Тож зважаючи на кількість, чемпіоном на старому континенті виявилася Італія. Там нарахували приблизно 5,9 тисячі приладів такого типу. Не набагато менше фоторадарів, а саме понад 5,5 тисяч знаходиться у Великій Британії, що дозволило “туманному альбіону” посісти другу сходинку рейтингу. Польська сусідка Німеччина з результатом приблизно 3,9 тис. фоторадарів теж знаходиться на чолі рейтингу. Високо в цій кваліфікації розмістилася також Франція (понад 2,6 тис. фоторадарів) а також Швеція, Іспанія, Бельгія й Австрія, де в кожній з перерахованих країн кількість фоторадарів перевищує тисячу одиниць.

Читайте також: “Житло на старт”. Коли в Польщі буде доступна нова житлова програма?

У хвості фоторадарної Європи плентається натомість Словаччина, де стиль пересування водіїв контролює лише 13 таких приладів. Не набагато більше, а саме 21 фоторадар розмістився на дорогах Литви, трохи більше в Боснії та Герцеговині (52 фоторадара) і в Україні (59 фоторадарів).

Читайте також: Україна буде повертати до Польщі правопорушників які виїхали на батьківщіну

Спеціалісти Yanosik у своєму аналізі також взяли до уваги площу країни та підрахували скільки фоторадарів припадає на 1000 км². У такий спосіб з’явився показник щільності в конкретних країнах.

Отож враховуючи площу країн Європи список лідерів дещо зазнав змін. Згідно з новими даними, фоторадар найчастіше можуть зустріти водії, які пересуваються дорогами Бельгії. Там на 1000 км² встановлено близько 38 приладів того типу. На другій сходинці опинилася Великобританія — близько 22 фоторадарів на тисячу квадратних кілометрів. Ну і третю позицію утримує Італія — близько 20 приладів стеження за водіями на 1000 км².

Найменше фоторадарів зважаючи на площу конкретної країни налічується в Україні, Словаччині, Литві, Білорусі та в Португалії. Польща при такому підрахунку опинилася в середині рейтингу, де на 1000 км² у середньому знаходиться 1,5 фоторадара.

Фото Materiały Prasowe


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account