fbpx

Для перетину кордону пред’являють уже й історичні банкноти


Громадянин України під час прикордонного огляду пред’явив для контролю банкноту номіналом 1000 злотих. Кошти мали покрити видатки під час його подорожі. За повідомленням прес-служби Бескидського відділу прикордонної служби, іноземець був переконаний, що банкноту вилучену з обігу понад 20 років тому, він зможе використати згідно з її номіналом.

У понеділок, 16 квітня на контрольно-пропускному пункті в Корчовій, до Польщі хотів в’їхати 30-річний українець, котрий власне й мав при собі банкноту номіналом 1000 злотих. Гроші такого взірця були вилучені з обігу ще 1995 року.

Читайте також: Оренда віртуально офісу у Варшаві або Гданську

Прикордонникам чоловік заявив, що зібрався у 5 денну туристичну подорож до Польщі, через інтернет дізнався про необхідну для цього суму грошей, і був переконаний, що має право використати оригінальну польську банкноту згідно з її номіналом. Однак, такі заяви викликали в прикордонників сумніви й підозри в спробі скоєння злочину, звинувачення в чому і почув громадянин України. Згодом, він визнав свою провину і добровільно погодився на покарання, а це 10 місяців позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 2 роки. Звісно, про подальшу подорож до Польщі вже не було й мови, українцю відмовили у в’їзді та завернули назад до України.

Читайте також: В Польщі під час демонтажних робіт на працівників впав килим з трупом всередині

Принагідно прикордонники нагадують, що наявність певної суми грошей є одним з елементів, які перевіряються при в’їзді іноземців на територію Польщі.

У першому кварталі 2018 року, тільки на пунктах перетину Бескидського відділу прикордонної служби було відмовлено у в’їзді 4 414 іноземцям. Здебільшого, вони не мали потрібної суми грошей і документів, які підтверджують мету поїздки.

Фото /Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej/


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account