fbpx

Українці з травня зможуть отримати онлайн-довідки про пенсії та зарплати


Пенсійний фонд України планує у травні запустити сервіс дистанційного отримання довідок про розмір пенсії та заробітної плати, а до кінця року – сервіси захищеної комунікації з громадянами через sms-повідомлення, мобільні месенджери та контакт-центр Фонду.

Про це заявив у вівторок, 17 квітня, голова правління ПФУ Олексій Зарудний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Українські пенсіонери будуть отримувати у Польщі свою пенсію в місцевій валюті

“У найближчий місяць буде запущено сервіс дистанційного отримання довідок про розмір пенсій та розмір заробітної плати, про сплачені внески (до Пенсійного фонду – ред.). Минулого року впроваджено технологію електронного пенсійного посвідчення. Цього року стартують сервіси захищеної комунікації з громадянами через sms-повідомлення, мобільні месенджери та контакт-центр Пенсійного фонду”, – сказав Зарудний.

Читайте також: Польські компанії продовжують подавати заявки на проєкт відбудови України

Він додав, що важливим завданням є також завершення процесу створення електронних пенсійних справ, яких сьогодні вже налічується 5,4 млн.

Голова Фонду акцентував, що ядром цих новацій став модернізований Реєстр застрахованих осіб, який адмініструється Пенсійним фондом. У цьому реєстрі наразі на кожну людину, що працює і на кожного пенсіонера заведено індивідуальну облікову картку, в якій зазначена абсолютно вся інформація про заробітки людини, з яких сплачено страхові внески, а відтак про її страховий стаж, розміри пенсії та інші страхові виплати.

Фото ілюстративне


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account