fbpx

В Україні дозволили легалізувати деякі самобуди


Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє легалізацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на проведення будівельних робіт до 9 квітня 2015 року. Як твердить zahid.net, про це свідчать дані на сторінці законопроекту №3696 на сайті Верховної Ради .

Згідно з документом, легалізації підлягають побудовані індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 м², господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 м² в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року, а також побудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Український Уряд ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

При цьому, право на легалізацію не поширюється на багатоповерхові житлові будинки та об’єкти, побудовані з істотними порушеннями законодавства, а також будівельних норм і правил.

Читайте також: У Познані організували курси по вивченню польської мови для літніх українців

Нагадаємо, що в першому читанні даний законопроект був прийнятий парламентом ще восени 2016 року. У березні 2018 року Верховна Рада дозволила до 31 грудня 2018 року провести легалізацію самобудів.

Фото ілюстративне


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account