fbpx

Жахлива ДТП на А1. Прокуратура допитала двох українців, які того дня керували рухом

tragedija na A1

Прокуратура розслідує причини дорожньої пригоди, внаслідок якої загинула 44-річна жінка, котра їхала дорогою, що перетинає територію де триває будівництво автостради А1. Як повідомляє tvn24.pl, трагедія сталася поблизу населеного пункту Нова Шарлейка (Шльонське воєводство).

Читайте також: В Польщі під час демонтажних робіт на працівників впав килим з трупом всередині

У вівторок близько 11-ї години жінка їхала автомобілем в сторону Ченстохова. Дорога, котрою пересувалася жінка перетинає територію будівництва автостради А1. У тому місці працівники будови керують рухом автомобілів. Того дня це робило двоє українців.

Попри пережитий стрес, хлопці вже наступного дня продовжили виконувати свою роботу. Польські телевізійники, що приїхали на місце трагедії, першим зустріли 20-річного Олександра, що керував рухом автомобілів, котрі їхали зі сторони Вренчици Вєлької. Він і розповів, про умови роботи. Щодня по 13 годин, під час яких постійно потрібно виходити на дорогу і з допомогою «лизака» (жезла, яким поліцейські затримують рух) сигналізувати про необхідність зупинитися. А дорогу цілий час перетинає важка будівельна техніка і в сонячну погоду, після кожного проїзду такої вантажівки в повітрі стає сиво від пилу. Як пригадує Олександр у вівторок було сонячно. Він побачив, що водій технологічного транспорту має намір переїхати на іншу сторону. Тож він вийшов на дорогу і показав автомобілістам, які рухалися в бік Ченстохова, що мають зупинитися. Водіїв з іншої сторони мав зупиняти Михайло. Він теж походить з околиць Тернополя. Став спиною до Олександра та висотою в понад три метри будівельної вантажівки. «Почув звук, ніби щось вибухнуло. Повернувся автоматично. А після того, як осів пил побачив розплющене авто. Відразу зрозумів, що ніхто там не вижив» – розповів Михайло. А також згадав, як перестрашений Олександр кричав «хотів її зупинити».

Читайте також: Аварія з лобовим зіткненням. На місце ДТП загинув українець

Як твердить сам Олександр, він дуже добре бачив цей зелений автомобіль. «Стояв на його шляху. Врешті помітив, що водій навіть не намагається загальмувати. Злякався, що зіб’є мене» – наголосив Олександр.  За його словами, зелений Опель виїхав на смугу зустрічного руху, і може б і вдалося уникнути аварії, але вантажівка вже трохи виїхала на дорогу. В останній момент водій легковика сильно загальмувала, але вже було запізно.

Читайте також: 17-річний українець упав з даху, на якому нелегально виконував роботу

Михайло та Олександр не одну годину були змушені відповідати на запитання слідчих. Уже наступного дня вони вийшли на роботу. Як наголосив Михайло, це було дуже важко, адже людина не сподівається, що може опинитися так близько до такого жахіття.

У вівторок – одразу після трагедії – рятувальникам довелося важко і доволі довго (кілька десятків хвилин) працювати, поки вдалося витягти з потрощеного автомобіля тіло 44-річної Донати. Спочатку потрібно було підняти багатотонну будівельну вантажівку. Як розповів один із рятувальників, який брав участь у рятувальній операції, навіть якби жінка вижила внаслідок аварії, то рятувальники не мали б як її витягти.

Справу розслідує прокуратура. Як розповів Томаш Озімек з Окружної прокуратури в Ченстоховій, слідчі чекають на результати роботи спеціалістів із відділу реконструкції подій дорожніх аварій. Попередні слідчі дії вказують, що версія Олександра відповідає дійсності. «Усе вказує на те, що водій зігнорувала сигнали зупинитися» – розповів представник прокуратури й додав, що Олександр, Михайло та водій вантажівки були тверезі і могли виконувати свої обов’язки. Так чи інакше, ще буде докладно проаналізовано організацію руху в місці випадку.

Внаслідок трагедії без матері залишилася 13-річна дівчинка, в якої діагностовано синдром Аспергера.  Останніх три роки, жінка жила окремо від чоловіка й усю свою увагу приділяла дитині. Родина твердить, що мала сумніви в правильності діагнозу. На той день домовилася на візит в медичний центр у Ченстоховій, де дівчинка мала пройти повторну діагностику. Можливо квапилася, оскільки переживала чи встигне вчасно забрати дитину зі школи.

 

 

Фото /polsatnews.pl/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account