fbpx

Залежність від відеоігор визнали психічним розладом

videogra

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) включила залежність від відеоігор в 11-е видання Міжнародної класифікації хвороб (МКБ-11). Як повідомляє zahid.net, документ вперше повністю опублікований на сайті організації.

Як заявляють медики, ігровий розлад — це модель поведінки у відеоіграх, що відрізняється тим, що грі віддається перевага перед іншими інтересами та повсякденними заняттями.

Читайте також: Український Уряд ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

Цей розлад може бути діагностовано у тому випадку, якщо залежність тягне за собою порушення в особистій, сімейній, соціальній та інших сферах життя і спостерігається протягом не менш як рік.

Читайте також: У Познані організували курси по вивченню польської мови для літніх українців

Тобто простими словами, узалежнена особа, це та котра не контролює кількість часу проведеного за грою, сама гра для неї становить найважливішу частину життя і продовжує бавитися навіть попри те, що визнає негативні наслідки своєї поведінки. Поляки вже порахували свою статистику. Як твердить видання tvn24.pl, у Польщі орієнтовно 16 млн прихильників відеоігор, з них — за деякими оцінками — близько 15 відсотків, або ж понад 2,4 млн, узалежнені від ігор і інтернету.

Довідково. Розробка МКБ-11 велася понад 10 років. Класифікація є основою для визначення тенденцій і статистики в глобальному масштабі, а також міжнародним стандартом для доповідей про хвороби. У нього включені понад 55 тис. захворювань, травм і розладів.

Фото ілюстративне /fakty.ictv.ua/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account