fbpx

В уряді роз’яснили, як трудовим мігрантам подати заявку на субсидію

zajava na subsudiju

Перебування людини за кордоном не є підставою для відмови їй у прийнятті заяви на отримання субсидії, повідомила прес-служба уряду, коментуючи інформацію про те, що працівники соцзахисту не приймають заяви на субсидію від тих, хто перебував за кордоном понад 60 днів. Як повідомляє zahid.net, в уряді, зокрема, назвали незаконними усні відмови працівників органів соцзахисту в прийомі таких заяв.

Читайте також: Українські пенсіонери будуть отримувати у Польщі свою пенсію в місцевій валюті

«Згідно із законом “Про звернення громадян”, орган соцзахисту зобов’язаний оформити заяву і декларацію і лише після їх розгляду офіційно (письмово) повідомити заявника – виходить чи не виходить йому субсидія», – повідомили в уряді у вівторок, 19 червня.

У повідомленні наголошується, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії якщо людина отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини; перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні, або декларує в Україні доходи і сплачує єдиний соціальний внесок.

Читайте також: Польські компанії продовжують подавати заявки на проєкт відбудови України

«До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію», – наголосили в Кабінеті міністрів.

Читайте також: Польські інвестиції в Україну можуть збільшитись майже в 30 разів, в найближчі 5 років

Раніше в Міністерстві фінансів анонсували перевірку отримувачів субсидій з метою виявити тих, хто обманює державу. Зокрема, на одному з етапів перевірки проходитиме моніторинг безготівкових операцій отримувача, щоб виявити його тіньові доходи.

Крім того, з 2019 року субсидії українцям планують видавати «живими» грошима.

Фото /minfin.com.ua/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account