fbpx

Переважна більшість українських студентів задоволена ставленням поляків до них — опитування

ukrainski studenty v Polshchi

Більшість українських студентів (67%) в Польщі підкреслюють, що ставлення до них з боку поляків є добрим, або дуже добрим. Про це йдеться в результатах опитування, проведеному у першій половині цього року й оприлюдненому під час конференції “Українські студенти в Польщі та Європі” у варшавському Інституті публічних справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Український Уряд ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

За свідченням українських студентів, 23% поляків під час навчання в Польщі ставилися до них дуже добре, 44% – загалом позитивно. Неприязне ставлення до себе помітили в Польщі загалом лише 7% українських студентів.

Найчастішими причинами, чому українські студенти обирали навчання у Польщі, названо отримання диплому європейського зразка (51%), незадовільні умови життя в Україні (47%), а також отримання кращих знань (45%).

Читайте також: У Познані організували курси по вивченню польської мови для літніх українців

У Польщі українські студенти найчастіше обирають навчання за напрямками: суспільні науки та журналістика (32%), а також бізнес, адміністрація та право — 30%.

Читайте також: У Польщі розпочався «Тиждень допомоги жертвам злочинів»

З усіх опитаних українських студентів в Польщі лише 7% має твердий намір повернутися після навчання до України, 29% – їхати далі на Захід, а 28% – залишитися в Польщі.

Під час конференції представлено також дослідження серед українських студентів, проведених в інших країнах Вишеградської групи — Чехії, Словаччині та Угорщині.

Загалом, по більшості показників результати дослідження, за деякими винятками, є схожими до проведених у Польщі. У Чехії спостерігається найвищий рівень інтеграції українських студентів до життя у чеському суспільстві, найменший — в Угорщині через складність у вивченні угорської мови. В Угорщині також найвищий відсоток українських студентів, які планують повернутися в Україну, а у Словаччині — найвищий відсоток українських студентів, які не мають наміру залишатися далі у цій країні.

У Польщі за даними на 2017 рік навчалося понад 35,5 тис. студентів з України.

Фото ілюстративне /gratka.pl/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account