fbpx

Фальшиві e-mail про “повернення податку”. У жодному разі не відкривайте таких листів

povernennja podatku

Міністерство фінансів застерігає про надсилання фальшивих електронних листів про “повернення податку”. Як повідомляє tvn24bis.pl, у Міністерстві підкреслюють, що не варто відкривати ані самого повідомлення, ані прикріпленого до нього файлу, оскільки вони містять спеціальний шкідливий код.

Читайте також: Українські пенсіонери будуть отримувати у Польщі свою пенсію в місцевій валюті

Подання податкової декларації за 2017 рік для багатьох платників податку пов’язане з отриманням грошового повернення. Така ситуація стосується не тільки поляків, й багатьох українців, у річних деклараціях яких вказані податкові переплати. Йдеться про декларацію РІТ. Згідно з законом, податкова має 90 днів на повернення такої переплати.

Та як з’ясувалося ситуацією намагаються скористатися хакери. Міністерство фінансів в опублікованому на інтернет-сторінці повідомленні застерігає про фальшиві e-mail, які стосуються повернення податку.

Читайте також: Польські компанії продовжують подавати заявки на проєкт відбудови України

“Повідомлення не відсилається Міністерством фінансів. У жодному випадку не варто відкривати ані повідомлення, ані прикріплений файл, який містить шкідливий код” – зазначено на сторінці міністерства.

Читайте також: Польські інвестиції в Україну можуть збільшитись майже в 30 разів, в найближчі 5 років

Урядовці принагідно опублікували й вміст фальшивого повідомлення. Подаємо його в оригіналі:

Szanowny Kliencie,

Po ostatnich obliczen aktywnosci fiskalnej ustalilismy, ze jestes uprawniony do otrzymania zwrotu podatku od 8995,10 zl. Prosze zlozyc wniosek o zwrot podatku i pozwalaja nam 3-5 dni w celu jego przetworzenia.

Aby uzyskacdostep do zwrotu podatku, nalezy pobrac i wypelnic formularz zwrotu podatku dolaczone do tej wiadomosci e-mail.

Refundacja moze byc opoznione z roznych powodow:

– Invalid rekordy
– Nanoszenie po terminie

Dziekujemy za korzystanie z naszych uslug,
Ministerstwo Finansow
ul. Swietokrzyska 12
00-916 Warsawa
NIP: 526-025-02-74
REGON: 000002217

Варто наголосити, що стан реалізації фактичного повернення податкової переплати можна перевірити на Portalu Podatkowym (перейдіть за посиланням і там знайдете інструкцію і формуляр, який необхідно виповнити аби дізнатися на якій стадії ваша справа). Аби це зробити, необхідно в першу чергу подати номер PESEL або NIP. Далі вноситься сума прибутку за 2017 рік. Якщо все внесено правильно, то з’явиться інформація про статус: “zrealizowano” або “w trakcie realizacji”. В останньому випадку йдеться про те, що все ще триває процес повернення переплати в управлінні фінансів.

Фото ілюстративне /Eska.pl/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account