fbpx

Кабмін запропонував ввести кримінальну відповідальність за контрабанду

kontrbanda sygaret

Кабінет міністрів України схвалив низку рішень, які пропонують введення кримінальної відповідальності за контрабанду. Відповідні рішення були прийняті на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Читайте також: Незабаром розмитнення авто стане доступним в додатку Дія

“Ми повинні подати законопроект до Верховної Ради, щоб запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду”, — сказав на засіданні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, правоохоронці підготували заходи, які дозволять вже завтра почати тиск на контрабандне середовище, адже бюджет втрачає від контрабанди від 70 до 100 млрд грн.

Читайте також: Дозволено пересилати паспорти та інші особисті документи територію України та за її межі

«При Януковичі у нас було декриміналізовано контрабанду через державний кордон. Зараз ми єдина країна в Європі, в якій контрабанда декриміналізована. Цьому треба покласти край. Я вважаю, що ми повинні відправити законопроект до Верховної Ради і запропонувати знову зробити контрабанду кримінальним злочином», – сказав міністр. У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення розробити відповідний законопроект.

Читайте також: Олексій Арестович написав заяву про звільнення

Українська асоціація виробників тютюнових виробів “Укртютюн” уже підтримала готовність прем’єр-міністра України реалізувати програму “Україна без контрабанди” — про це повідомляє УНІАН.

Так голова Асоціації Валентина Хоменко нагадала, що за даними дослідження KPMG, Україна зараз є найбільшим постачальником контрабандних сигарет до країн Євросоюзу. За 2016 рік з України до країн ЄС було нелегально завезено 5,8 мільярда сигарет. – Це неприпустима ситуація, яка б’є і по іміджу України, і по її бюджету, і по легальних виробниках сигарет – впевнена Валентина Хоменко. За її словами, цю проблему можна вирішити шляхом комплексної співпраці держави і легального бізнесу. – Передовсім, треба запроваджувати кримінальну відповідальність за контрабанду тютюнових виробів в особливо великих розмірах. Відповідний законопроект – №4327 – зареєстровано в парламенті понад два роки тому. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков абсолютно правильно заявив, що Україна залишається мало не єдиною країною в Європі, де декриміналізовано контрабанду підакцизних товарів. Це нелогічно і неприпустимо – впевнена Валентина Хоменко. Крім того, потрібен чіткий план боротьби з незаконним виробництвом і обігом тютюнових виробів.

Фото ілюстративне /foсus.ua/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account