fbpx

Прощавай „радянщина”: Українські військові вітатимуться по новому

parad

На урочистому параді на честь Дня Незалежності у Києві 24 серпня військовослужбовці використовуватимуть військове вітання “Слава Україні!” – “Героям слава!” замість вітань радянського зразка.

Читайте також: Незабаром розмитнення авто стане доступним в додатку Дія

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, саме таке вітання використовували військові та міністр оборони Степан Полторак під час репетиції параду, яка пройшла у вівторок на злітній смузі авіазаводу ім. Антонова у Києві.

Ба більше, Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну військового вітання в ЗСУ радянського зразка “Здрастуйте, товариші!” та “Бажаємо (бажаю) здоров’я!” на “Слава Україні!” та “Героям слава!”.

Читайте також: Дозволено пересилати паспорти та інші особисті документи територію України та за її межі

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

Читайте також: Олексій Арестович написав заяву про звільнення

“Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, тому що це визначається у військових статутах, як треба вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть це в цілому”, – сказав керівник МОУ.

При цьому Полторак назвав раніше зареєстрований законопроект з цього приводу “сирим”.

За його словами, новий законопроект уже практично готовий. Суб’єктом законодавчої ініціативи буде Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних сил.

Фото /Укрінформ/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account