fbpx

Україна видала Польщі організатора крадіжки на 8 мільйонів злотих

ekstradycija

Генеральною прокуратурою України завершено екстрадиційну перевірку щодо затриманого в Україні громадянина Республіки Польща, який розшукується польськими правоохоронними органами за участь в організованій злочинній групі.

Читайте також: В Польщі під час демонтажних робіт на працівників впав килим з трупом всередині

Злочинці спланували та працевлаштували завдяки підробленим документам до інкасаторської служби свою людину завдяки чому, надалі, привласнили значну суму грошей.

Як йдеться на сайті прокуратури, за результатами перевірки було прийнято рішення про екстрадицію вказаного громадянина до Республіки Польща і 10 жовтня його передано компетентним органам сусідньої країни.

Читайте також: Аварія з лобовим зіткненням. На місце ДТП загинув українець

До слова, решта організованої групи вже перебуває за ґратами, а затриманому в Україні злочинцю вдалося переховуватися від правосуддя найдовше. Останніми вільними хвилинами він насолоджувався в одному з сіл Одеської області.

Читайте також: 17-річний українець упав з даху, на якому нелегально виконував роботу

У листопаді минулого року чоловіка розшукали в Україні поблизу Одеси так звані “мисливці за головами”(спеціальна група поліцейських, які займаються пошуком найбільш небезпечних злочинців) з Познані.

Днями, Гжегож Л, був переданий Україною польським поліцейським на прикордонному переході в Медиці. На переконання польських правоохоронців власне він був “мозком” нападу століття в Сважендзі (місто в Великопольському воєводстві) коли здобиччю злочинців стало майже 8 млн злотих.

Як розповідає Polsat.pl, затриманий із допомогою інших осіб намагався усіляко замаскувати своє пересування, однак допустив одну помилку. Потрапив на відеокамеру поблизу кордону з Україною. За даними правоохоронців, то саме він зникнув з цілою торбою грошей, але вже наступного тижня може почути звинувачення польської прокуратури.

До слова четверо, його спільників уже давно відбувають свій термін від 6 до 8 років. Окрім того, всі вони мають спільно відшкодувати завдані збитки.

Фото /ГПУ України/


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account