fbpx

Ворон воронові… Нардепи не можуть/хочуть знімати з колег недоторканість

zal VRU

Верховна Рада України відмовилася дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Дмитра Колєснікова. Подання генерального прокурора підтримали 163 депутати. Генпрокуратура підозрює Дмитра Колєснікова у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна України.

Читайте також: Незабаром розмитнення авто стане доступним в додатку Дія

За кілька годин до того, Верховна Рада не змогла прийняти рішення про зняття депутатської недоторканності з народного депутата України від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула

В голосуванні взяли участь 245 нардепів. За відповідне рішення проголосували лише 137 депутатів. Проти – 36. Ще 70 народних обранців не голосували за рішення. Сам Вілкул під час свого виступу заперечував свою вину і вимагав притягнути посадовців Генпрокуратури до відповідальності за зловживання владою.

Читайте також: Дозволено пересилати паспорти та інші особисті документи територію України та за її межі

В ефірі “5 каналу” в програмі “Інформаційний вечір” нардеп від “Народного фронту” Вадим Кривенко висловив припущення, що “після довгих вихідних у залі не вистачило присутніх нардепів, щоб проголосувати за зняття недоторканності з опоблоківців”.

Читайте також: Олексій Арестович написав заяву про звільнення

Як нагадує zahid.net, 18 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з нардепів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова. Вілкула підозрюють у розкраданні земель на посаді голови Дніпропетровської ОДА. За даними прокуратури, перебуваючи на відповідній посаді, чиновник протягом 2011-2012 років видав розпорядження про незаконну зміну цільового призначення земельних ділянок загальною площею понад 66 га і завдав державі збитків на 5 млн грн.

4 жовтня, депутати Верховної Ради не надали необхідної кількості голосів, щоб зняти депутатську недоторканність з народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва. Як встановили слідчі, депутат Дунаєв у своїй декларації за 2015 рік вказав неправдиві дані та приховав понад 150 млн грн.

Фото ілюстративне


Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account