fbpx

З 1 листопада ціна на газ для населення України зросте на 23,5%

cina na gaz

В Україні з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення зростуть на 23,5%, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це пише РБК-Україна.

Читайте також: Українські пенсіонери будуть отримувати у Польщі свою пенсію в місцевій валюті

“Ціни з 1 листопада на газ зростуть лише на 23,5%. Не на 60%. Це те, чого нам вдалося неймовірними зусиллями досягти в результаті цих переговорів”, – сказав Володимир Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів, присвяченому питанню підвищення цін на газ для населення, в п’ятницю ввечері.

Нагадаємо, що з липня 2017 року Україна і МВФ вели переговори про підвищення ціни на газ. МВФ наполягає на підвищенні вартості до економічно обґрунтованого рівня. До цього, Кабмін неодноразово продовжував дію спеціальних зобов’язань з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго за зниженою ціною. 1 квітня 2017 року  ціна на природний газ для потреб населення була  встановлена у розмірі 6,9579 грн за куб. метр (з ПДВ).

Читайте також: Польські компанії продовжують подавати заявки на проєкт відбудови України

Згідно з ухваленою постановою, ціна газу з 1 листопада складе 8,550 грн за куб. метр. До листопада діють спеціальні зобов’язання НАК “Нафтогазу”.

Читайте також: Польські інвестиції в Україну можуть збільшитись майже в 30 разів, в найближчі 5 років

Гройсман нагадав, що Україна взяла відповідальність перед МВФ вирівняти ціни на газ для населення і промисловості ще у 2008 році.

“Якщо ми не зможемо продовжити співпрацю з міжнародними партнерами, ми не зможемо виплачувати борги. Україна може будити введена в дефолт”, – сказав він.

Гройсман відзначив, що рішення провести засідання уряду непросте. “Ми маємо діяти відповідально”, – додав прем’єр.


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account