fbpx

Внаслідок ножових поранень у лікарні помер мер Гданська Павел Адамович

adamowycz

Мер Гданська Павел Адамович помер у лікарні внаслідок отриманих ножових поранень. Травми були дуже важкі, зокрема у нього була рана серця, рана діафрагми, рани внутрішніх органів черевної порожнини. Під час операції йому перелили 41 одиницю крові. Одна одиниця крові – це 450 мл власне крові та 65 мл консервуючої рідини. Це означає, що Адамовичу перелили 18 літрів крові. Вранці лікарі повідомили, що Павло Адамович залишається у вкрай важкому стані. ЛІкарі повідомили, що Адамович перебуває на апараті штучної вентиляції легень, бо самостійно дихати не може.

Читайте також: В Польщі під час демонтажних робіт на працівників впав килим з трупом всередині

Павел Адамович мав 53 роки. Він був мером Гданська від 26 листопада 1998 року. Був членом ліберальної партії «Громадянська платформа» (Platforma Obywatelska) з дня її заснування у 2001 році. У 2007-2015 роках ця партія формувала правлячу коаліцію у Польщі, після поразки на парламентських виборах у 2015 році перейшла в опозицію.

Нагадаємо, недільного вечора, за кілька хвилин до 20-ї години, 27 річний чоловік завдав кілька ножових поранень меру польського міста Гданська Павелу Адамовичу. У цей час мер міста звертався зі сцени до натовпу мешканців, які зібралися на центральній площі міста аби взяти участь в щорічній загально польській доброчинній акції. Павел Адамович власне дякував тисячам містян за активну підтримку та пожертви на користь дитячих лікарень. У цей час на сцену вискочив молодий чоловік і завдав меру три ножових поранення. Як згодом розповіли в поліції ніхто не очікував такого і охорона не одразу зрозуміла, що сталося. Це можна побачити й на відео: молодий чоловік після нападу вириває у ведучого мікрофон, пританцьовує, вітається з натовпом, називає своє ім’я та прізвище й навіть встигає розповісти мотиви свого вчинку. За його словами, він був «безпідставно засуджений, а партія PO(Платформа Обивательська) над ним знущалася, за що власне і мав би померти Павел Адамович».

Читайте також: Аварія з лобовим зіткненням. На місце ДТП загинув українець

Читайте також: 17-річний українець упав з даху, на якому нелегально виконував роботу

13.01.2019 о 21:55 в Польщі 27 річний хлопець місцевий мешканець ножем на сцені порізав мера Ґданську Павела Адамовича і як зазначають не один удар ножем був, мер в реанімації – а вся еліта Польщі в шоціhttps://youtu.be/dGNqlp5-re4Підозрюваного затримали. Це 27-річний місцевий мешканець, який мав при собі бейджик "преса".

Gepostet von Igor Zinkevych am Sonntag, 13. Januar 2019

Нападника затримали. Ним виявився 27 річний місцевий мешканець, який нещодавно звільнився з в’язниці. За даними поліції 5 років тому його засудили за озброєні напади на банки. У в’язниці він провів 5 років і вийшов у грудні минулого року.

Film z ataku na Prezydenta Adamowicza via Polska Normalna tt. Słowa atakujacego :"Nazywam się Stefan Miłosz, siedziałem niewinny w więzieniu. Platforma Obywatelska tego dokonała, dlatego zginął Adamowicz…"

Gepostet von Platforma Video am Sonntag, 13. Januar 2019

Реанімацію Павела Адамовича розпочали ще на сцені. Швидка приїхала дуже швидко, однак реанімаційні заходи тривали не менше за півгодини. В лікарні провели складу операцію, що тривала близько 5 годин. Від ранку в донорському пункті збирали кров для Павела Адамовича.

 

Відео користувачів Facebook і Gdansk.pl


Tags:

Новини партнерів

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account